Commercial Director

Fresh Recruitment

Job title:

Commercial Director

Company:

Fresh Recruitment

Job description

Je bent een commercieel goed onderlegde relatiebouwer en dealmaker die beschikt over de juiste mix van relevante ervaring (FMCG/B2B), een sterk ontwikkeld strategisch inzicht en uitstekende leiderschapskwaliteiten.
Samen met je mede-directieleden word je verantwoordelijk voor het realiseren van een duurzame ondernemingsgroei en de verdere ontwikkeling van het beleid van deze jonge, dynamische en ambitieuze organisatie.
Je bent daarnaast verantwoordelijk voor de aansturing, verdere professionalisering en strategische uitbreiding van het commerciële team.Taken, bevoegdheden & Verantwoordelijkheden

  • Je bent, in samenwerking met je mede-directieleden, verantwoordelijk voor het opstellen en realiseren van een commerciële strategie (PMC’s) en vertaalt deze naar concrete commerciële doelen.
  • Je bent verantwoordelijk voor het opstellen v/h jaarlijkse salesbudget (incl KPI’s).
  • Je draagt zorg voor de dagdagelijkse aansturing, ontwikkeling en strategische uitbreiding van het commerciële team.
  • Je analyseert marktontwikkelingen en andere belangrijke externe omstandigheden om te komen tot optimalisatie van de verkoopstrategie (incl. internationaal klanten- en beursbeleid).
  • Je beheert zelf enkele strategische key-accounts en fungeert daarnaast als belangrijkste spil tussen Z-Company en haar klanten.
  • Je zorgt voor optimalisatie van het verkoopproces en maakt heldere afspraken, zodat de interne organisatie deze kan waarmaken en klanttevredenheid kan worden gemaximaliseerd.

Competenties

  • Strategisch & analytisch sterk en commercieel bedreven; kansen zien èn benutten
  • Gestructureerd bouwer; aan business, (internationale) relaties en je team
  • Taak- en mensgerichte leider; een motiverende, stimulerende en coachende persoonlijk die aandacht heeft voor wat mensen drijft en wat ze nodig hebben.
  • Zelf-starter; positief, pro-actief, doortastend, hands-on en stressbestendig.

Functie-eisen / Key aspects

  • Je beschikt over een HBO+ werk- en denkniveau, bij voorkeur via een afgeronde bachelor- of masteropleiding in een relevant vakgebied, zoals bedrijfskunde of commerciële economie.
  • Je hebt 7+jaar commerciële & leidinggevende ervaring binnen een productiebedrijf of groothandel binnen de FMCG-branche. Ervaring met verkoop van voedings-ingrediënten of soortgelijke producten in een B2B omgeving is een sterke pré.
  • Je bent een people manager die beschikt over uitstekende leiderschaps-, coaching- en communicatieve vaardigheden.
  • Je past binnen de cultuur van een relatief klein maar snelgroeiend bedrijf met een vooruitstrevende missie, waar continu verbeteren en korte communicatielijnen centraal staan.
  • Je beschikt over een uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse en Engelse taal. Beheersing van de Franse, Duitse en/of Spaanse taal is een sterke pré.

Bedrijfsprofiel / Company detailsZ-Company bouwt al sinds 2012 samen met haar telers, producenten en andere partners aan een gezondere voedingscultuur en levensstijl via natuurlijke en plantaardige voedsel-ingrediënten. Het bedrijf produceert en importeert een compleet assortiment superfoods, plantaardige én biologische ingrediënten en verkoopt deze producten via een uitgekiende “one-stop-shop” strategie aan haar sterk groeiende internationale klantenkring.Z-Company is gespecialiseerd in de productie van hennepfood-producten en beschikt hiervoor over een zeer moderne eigen productiefaciliteit.
De nabijheid van de grootste havens van Europa en haar consumentenmarkten stellen het bedrijf daarnaast in staat om een korte doorlooptijd te bieden voor een breed scala aan (biologische) zaden, granen, eiwitpoeders, greens, algen en cacao-producten van over de hele wereld.Z-company heeft ambitieuze groeiplannen. Het bedrijf wil de snelgroeiende afzetmarkten voor haar populaire producten nog actiever gaan benaderen en zo haar internationale klantenbasis verder uitbreiden.Teneinde deze missie en groeiplannen te kunnen realiseren, zoekt Z-Company per direct een ambitieuze en energieke Commercial Director (full-time) die zelf-startend is en de business en het commerciële team naar een “next-level” kan brengen.Aanbod / Opportunity

  • Een uitdagende en verantwoordelijke functie bij een modern & snelgroeiend bedrijf met prachtige producten, een informele werksfeer en korte communicatielijnen.
  • Een marktconform salaris en andere bij deze functie passende secundaire arbeidsvoorwaarden (wo. aantrekkelijke bonus- en pensioenregeling)
  • 25 vakantiedagen (obv. full-time contract)
  • Mogelijkheden voor persoonlijke en professionele ontwikkeling

Standplaats / Location

  • Eindhoven

Extra informatie / Additional informationZ-Company BV heeft de Werving en Selectie voor de vacature van haar Commercial Director exclusief uitbesteed aan FreshRecruitment.
Voor meer informatie kun je terecht bij Marco de Leeuw, telefonisch bereikbaar op
+31(0)6 554 002 56 en via de email [email protected].
Sollicitaties uitsluitend via www.freshrecruitment.com. Uitgebreide informatie over de organisatie is te vinden op https://www.z-company.nl/.FreshRecruitment is specialist in Food & Agri vacatures voor Bachelors en Masters. Onze mensen zijn vakkundige professionals die als zelfstandig ondernemer samenwerken. Wij werken met een omvangrijke database, social media en gerichte wervingscampagnes. International recruitment met een groot netwerk (o.a. Europa, Azië, Afrika, Zuid-Amerika) De marktgebieden zijn: Food, Agri, Retail (FMCG/ OOH), Levensmiddelentechnologie, Food Technology, Nutrition, Biobased, Life Sciences, Animal Scienes, Agro chemicals, Veterinaire pharma, Techniek, Horticulture, Plant Sciences, Organic Agriculture, Sierteelt en Tuinbouw. De functiespecialisaties, zowel vaste als interim posities zijn: General Manager(s), Directie, Sales & Marketing, Financieel, Human Resources (HRM), Operations, Logistiek (Supply Chain), Inkoop, Buyer, Trader, Research & Development (R&D), Voedingsmiddelentechnoloog, Nutritionist, Kwaliteit (QA / QESH), Engineering, Projectmanagement en Procestechnologie.

Expected salary

Location

Eindhoven, Noord-Brabant

Job date

Thu, 22 Aug 2024 00:11:35 GMT

To help us track our recruitment effort, please indicate in your email/cover letter where (vacanciesineu.com) you saw this job posting.

To apply for this job please visit jobviewtrack.com.

Job Location